Banjaluka

Građani podijeljeni oko obustave saobraćaja kod “Sirana”

BANJALUKA – Zbog završnih radova na gradnji kružnog toka na Laušu, kod restorana “Sirano”, saobraćaj će biti potpuno obustavljen od osam časova u subotu do 20 časova u ponedjeljak, saopštili su iz Gradske uprave.

“Obustava saobraćaja na ukrštanju Karađorđeve i Ulice Jovana Raškovića, koja će trajati tri dana, biće za sva vozila osim za autobuse na linijama javnog prevoza putnika koje saobraćaju na pravcu Banjaluka – Saračica”, dodali su u Gradskoj upravi.

Loading...

Mišljenja građana zbog ove obustave su podijeljena pa tako jedni ovaj potez smatraju potrebnim da bi radovi što prije bili završeni, dok drugi kažu da im je dosta obustava jer su gužve nesnosne i bez potpunog zaustavljanja, te da će ovo izazvati pravi kolaps u tom dijelu grada.

“Bolje da potpuno zatvore saobraćaj i završe kružni tok na vrijeme i kako treba, nego da se radovi prolongiraju, što bi stvorilo još veće gužve”, kazao je jedan mještanin Lauša.

Drugi mještanin kaže da mu je bilo teško doći do kuće i posla i bez ove obustave, te da ne zna kako će izdržati ovu potpunu obustavu, ali da mu je drago, ako već mora, da je za vikend i samo jedan radni dan.

Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve, rekao je da je u dogovoru sa Ministarstvom saobraćaja i veza RS, s obzirom na to da se radi o saobraćajnici koja je u njihovoj nadležnosti, grad donio rješenje o potpunoj obustavi u trajanju od tri dana kako bi bili izvedeni završni radovi na tom kružnom toku.

“Druga opcija je bila da se rok produži za 10 dana, ali mi nismo bili za to. Molimo građane i vozače za strpljenje”, rekao je Sandić.

Dodao je da će, ako uslovi budu stečeni, saobraćaj i ranije biti pušten, ali da nije moguće izvesti završne radove bez potpune obustave saobraćaja.

Slavica Zmijanjac, šef gradilišta u “Kozaraputevima”, preduzeću koje je izvođač radova, rekla je da su obustavu saobraćaja na toj lokaciji tražili kako bi uspjeli završiti radove u roku, ali i asfaltiranje.

“Neće biti potpune obustave saobraćaja jer će autobusi moći prolaziti, kao i vozila Hitne pomoći. Policijska patrola će obezbjeđivati saobraćaj za to vrijeme, a 18. juna se završavaju radovi. Zvanično otvaranje bi trebalo da bude 19. juna, kako je predviđeno”, rekla je Zmijanjac.

Ranije je kazala da su imali nepredviđenih radova, među kojima je izgradnja tri slivnika koja nisu bila predviđena ugovorom.

Pored obustave na ukrštanju Karađorđeve i Ulice Jovana Raškovića, saobraćaj će biti obustavljen i u Ulici Momčila Popovića, kao i na dijelu Ulice Jovana Raškovića, a vozači će moći da koriste alternativne pravce u Sanskom ulicom, Užičkom, te ulicama Vladimira Rolovića i Sime Pandurovića.

Na linijama javnog gradskog prevoza 1, 17 i 17A, koje saobraćaju od Univerzitetskog kliničkog centra RS, biće izvršena korekcija trasa na sljedeći način: autobusi na linijama  broj 1 i 17 se preusmjeravaju iz Bulevara cara Dušana u ulice Krajiških brigada, Ranka Šipke, Zelengorskom, Jovana Raškovića i dalje postojećom trasom, a u povratku istim ulicama obrnutim redoslijedom. Autobusi na liniji broj 17A se preusmjeravaju ulicama Ranka Šipke, Zelengorskom, Jovana Raškovića i dalje postojećom trasom, a u povratku istim ulicama obrnutim redoslijedom.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!