Politika

Špirić: Izbjegavanje primjene Sporazuma vodi u još dublju agoniju

BANJALUKA – Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić izjavio je da izbjegavanje primjene Sporazuma o formiranju Savjeta ministara na nivou institucija BiH, koji su postigli lideri SNSD-a Milorad Dodik, SDA Bakir Izetbegović i HDZ-a BiH Dragan Čović, uvlači BiH u još dublju agoniju i još veći ćorsokak.

“Posebno je sporno da nikada Republika Srpska poslije Dejtona i srpski narod nisu dobili tako ružnu poruku iz Sarajeva u smislu da se ne računa na Republiku Srpsku i Srbe kao konstitutivni narod, da se ne poštuje izborna volja srpskog naroda, što će reći da su Srbi dobili poruku da se okrenu sebi i Republici Srpskoj”, rekao je Špirić Srni.

On je poručio Srbima u institucijama vlasti BiH, bez obzira iz koje političke partije dolaze, da se okrenu Republici Srpskoj, da sjednu i da nađu odgovor na to kakva nas budućnost očekuje i da je zajedno trasiraju.

“U protivnom bojim se da ćemo ući u jednu agoniju iz koje neće biti dobrih rješenja. Moja je poruka predstavnicima vlasti bošnjačke, srpske i hrvatske nacionalnosti da se što prije sjedne da se proces odblokira kako ne bismo došli u situaciju da Srbi shvate da su poslije izbora, umjesto primjene njihove političke volje, ignorisani gotovo godinu dana”, rekao je Špirić.

On kaže da je zadatak svih koji rade u institucijama BiH da taj ignorantski stav ne dozvole, jer ne smije se shvatiti da je formiranje vlasti opšta borba za vlast zbog vlasti, nego radi projektovanja budućnosti i okretanja ka Republici Srpskoj i nedozvoljavanja da se derogiraju institucije i nadležnosti Srpske.

“Bojim se da radi komadića vlasti ne izgubimo Republiku Srpsku”, rekao je Špirić.

(SRNA)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!