Banjaluka

Novac od prodaje šume u lokalne puteve i šumske staze

03.12.2019.03.12.2019.Novac od prodaje šume u lokalne puteve i šumske staze

Novac od prodaje šume na području Banje Luke, oko 300.000 KM, biće iskorišten za podizanje rekreativnih staza i i lokalne puteve, predviđeno je programom korištenja sredstava od prodaje šumskih sortimenata. U idućoj godini, očekuje se da Šumsko gazdinstvo po ovom osnovu u gradski budžet uplati 300.000 KM, što je 50 odsto više u odnosu na ovu godinu.

Loading...

Po programu, koji će se naći na idućoj sjednici gradske Skupštine, 50.000 KM biće uloženo u rekonstrukciju staza i druga ulaganja u zaštićenom području „Park šuma“, a najveći dio, oko 250.000 KM, u investiciono održavanje, modernizaciju i rekonstrukciju lokalnih i nekategorisanih puteva.

Ovaj novac biće usmjeren u putne pravce Ducanovići-Mijići, Potkozarje –Dobraši, put za Karaliće, Agino selo-Sijena, Bočac – Mraići, Vulići-Kondići, Vrbe-Božići-Škola Lokvari i druge.

Po Zakonu o šumama, šumska gazdinstva su dužna da u budžete lokalnih zajednice uplate 10 odsto sredstava od prodaje šuma.

 

Podijeli sadržaj? Facebook Google+ Twitter Pinterest

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!