Društvo

Trivićeva čestitala završetak školske godine

BANJALUKA – U srednjim školama u Republici Srpskoj danas se završava nastava, a u osnovnim školama najkasnije u petak, 21. juna, povodom čega je ministar prosvjete i kulture Srpske Natalija Trivić uputila čestitku učenicima i nastavnicima.

Trivićeva je naglasila da Ministarstvo nastoji da omgući napredak obrazovnog sistema, prilagođavanjem nastavnih planova i programa za osnovne i srednje škole na višestruku korist za sve.

Ona je istakla da se to prvenstveno odnosi na sticanje znanja u školi, da svaki učenik napreduje u skladu sa potencijalima, kao i da se nastavnici stalno usavršavaju, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Srpske.

Prema njenim riječima, jasan cilj je učiniti što kvalitetnijim i prilagođenijim učenicima i društvenim potrebama cjelokupan vaspitno-obrazovni sistem.

“Najavili smo važne reformske procese i krenuli u njih uputivši javni poziv za formiranje stručnih timova koji će, vjerujem odgovorno, odgovoriti zahtjevnom zadatku prvih koraka u takvoj reformi”, rekla je Trivićeva.

Ona je izrazila uvjerenje da su školskoj 2018/19. godini svi uložili mnogo truda i vrijedno radili da bi postigli najbolje rezultate.

“Školska godina koja ostaje iza vas sigurno je sve učinila bogatijim za nova znanja i iskustva, za nove vještine, za prijateljstva, u nekima probudila talente i otvorila vam nove vidike”, navela je Trivićeva u čestitki, koju je uputila i vannastavnom osoblju i rukovodstvu škola.

Ona je učenicima poželjela da raspust iskoriste na najbolji način, provodeći što više vremena u prirodi i sa prijateljima, ali i u druženju sa knjigom.

“Svaka pročitana stranica vama je na korist i učiniće vas spremnijim za buduće školske obaveze, kao i za one životne”, poručila je Trivićeva.

Nastava u novoj školskoj godini počeće 2. septembra.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!