Hronika

Potvrđena optužnica protiv Milenka Božića za “Aleksandriju”

DOBOJ – Osnovni sud u Doboju potvrdio je optužnicu Okružnog javnog tužilaštva u Doboju protiv Milenka Božića, zvanog Mećina, (50) iz Doboja, zbog produženog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja i ovlašćenja.

Njega terete da je kao odgovorno lice u svojstvu predsjednika Udruženja izbjeglih i raseljenih lica “Složno” Doboj u parničnom postupku koji je vođen pred Osnovnim sudom u Doboju po tužbi podnesenoj protiv Udruženja “Složno” i njega kao fizičkog lica radi utvrđivanja suvlasništva na djelimično izgrađenoj nepokretnosti u Doboju – zgrada “Aleksandrija” – po osnovu udruženih sredstava za izgradnju stanova priznao potraživanja određenom broju tužilaca (ukupno 17) u većem iznosu nego što su isti uplatili.

Na taj način je zaključeno sudsko poravnanje kojim su imenovanim priznati idealni dijelovi u većem broju idealnih dijelova nego što im pripada po osnovu njihovih uplata, te priznao potraživanja za ukupno osam tužilaca u neopredijeljenom iznosu, tako da je zaključeno sudsko poravnanje kojim su imenovanim priznati idealni dijelovi, iako je znao da ovi tužioci nisu udružili sredstva za izgradnju stana.

“Optuženi je kao odgovorno lice u namjeri da drugom pribavi kakvu imovinsku korist iskoristio svoj položaj, čime je učinio krivično djelo koje mu se stavlja na teret”, navodi se u optužnici.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!