Banjaluka

Nakon Nove varoši bune se i mještani Centra u Banjaluci: Nećemo zgradu na mjestu Mjesne zajednice

Građani ne žele zgradu na mjestu Mjesne zajednice.

Mještani naselja Centra 1 poslali su Gradu Primjedbu na Nacrt regulacionog plana za interpolaciju objekata društvenog sadržaja na užem području grada Banjaluke.

Loading...

Riječ je o promjeni na prostoru koji se nalazi između Aleje Svetog Save, Ulice Vase Pelagića i ogranka Ulice Nikole Pašića. Tu se nalazi Mjesna zajednica Centra 1, a planirana je izgradnja trospratnice.

Na sjevernoj i zapadnoj strani predmetne lokacije egzistiraju, tri stambeno-poslovna objekta -“činovnički paviljoni ”, koji imaju arhitektonsko- ambijentalnu vrijednost i nalaze se u II zoni zaštite. U jugo-istočnom dijelu predmetnog obuhvata nalazi se objekat mjesne zajednice. Ostatak predmetnog obuhvata su otvorene javne površine u funkciji predmetnog bloka šire posmatrano.

U kontaktnoj zoni, južnoj strani obuhvata, egzistira parking površina, takođe na nivou bloka šire posmatrano, a koji generalno nema dovoljan broj parking prostora u postojećem stanju izgrađenosti.

U blizini je i benzinska stanica “Krajinapetrol”.

Prema planovima planirana je izgradnja stambeno-poslovnog objekta, spratnosti P+3 (na mjestu mjesne zajednice), i uklanjanje postojećeg parking prostora.

Prema ovoj Primjedbi Nacrt plana izrađen u suprotnosti sa zakonima, propisima, standardima i drugim normativima za ovu oblast, te kao takav nije validan i treba se smatrati nevažećim i protivzakonitim.

“Zahtjevamo da se prilikom planiranja prostora pripritetno planira prostor u odnosu na već izgrađene objekte i njihove potrebe, a u skladu sa zakonskim obavezama, te da se obezbjede svi uslovi za nesmetan i siguran boravak stanovnika ovog dijela Grada. S tim u vezi neophodno je riješiti problem parkiranja postojećih 50 stambenih jedinica, zatim obezbijede sve zakonom propisane mjere zaštite od požara, sačuva ambijentalna vrijednost bloka, planira komunalna i infrastrukturna opremljenost i dr”, kažu nezdovoljni građani.

(6yka.com)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!