Region

Amfilohije pozvao crnogorsku vlast da ne stvara razdore i mržnju

NJegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije pozvao je danas crnogorsku vlast da ne stvara razdore i mržnju i na tome gradi budućnost Crne Gore.

Mitropolit Amfilohije poručio je crnogorskoj vlasti da donosi zakone kakve je pisao Sveti Petar Cetinjski. 

“Takve zakone da pišu, a ne da stvaraju razdore i mržnju i na tome grade budućnost Crne Gore”, rekao je mitropolit Amfilohije u propovijedi na Trojičidanskom narodnom saboru u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici. 

Sabor se održava povodom nedavno usvojenog Prijedloga zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica kojim se, ukoliko bude usvojen u Skupštini Crne Gore, dovodi u pitanje dostojanstvo i imovina SPC. 

Na platou ispred sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici u toku je Trojičindanski crkveno-narodni sabor za odbranu svetinja Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori. 

Prisutno je nekoliko hiljada vjernika iz svih krajeva Crne Gore. Vjernici i dalje pristižu. 

Svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornom hramu služe mitropolit Amfilohije i episkopi budimljansko-nikšićki Joanikije, raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Teodosije, mileševski Atanasije, buenosajreski i južno-centralnoamerički Kirilo, zahumsko-hercegovački Dimitrije, dioklijski Metodije i umirovljeni zahumsko-hercegovački Atanasije sa mnogobrojnim sveštenstvom. 

Episkopi će po završetku liturgije saopštili poruku vjernicima, crnogorskim vlastima, međunarodnoj zajednici i sveukupnoj javnosti za odbranu vjere i svetinja, u duhu mira i ljubavi i uzajamnog poštovanja.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!