Banjaluka

Dan joge i indijske kulture u Banjoj Luci

Na tvrđavi Kastel u Banjoj Luci, danas se održava peti Međunarodni dan joge i dan indijske kulture u našem gradu. Svečanom otvaranju ovog događaja prisustvovao je i gradonačelnik Igor Radojičić koji je naglasio da je Indija, kao jedna velika zemlja, bogate kulture i tradicije, prepoznala Banju Luku kao jedan od gradova prijatelja ove manifestacije.

  • Gradska uprava već godinama pruža podršku indijskim prijateljima, jer to vidimo kao jedan od načina prezentacije ove velike zemlje u našem gradu. Joga je stil života i razmišljanja, i sve više ljudi i u Banjoj Luci upražnjava jogu kao način da se umanji uticaj svakodnevnog stresa i ubraznog načina života. Nadam se da ćemo i budućnosti nastaviti organizaciju ove manifestacije, na radost svih nas – kazao je Radojičić.

Umar Tuki iz Ambasade Indije, izrazio je zadovoljstvo oganizacijom današnjeg događaja u Banjoj Luci i prenio najbolje želje stanovnicima grada na Vrbasu.

  • Veoma smo zahvalni Gradskoj upravi i gradonačelniku koji su nam pomogli u organizaciji Međunarodnog dana joge. Joga je nasljedstvo cijeloga čovječanstva, a drago mi je što je sve popularnija u Banjoj Luci. Danas u vaš grad nismo donijeli samo jogu već i dio našeg bogatog kulturnog nasljeđa kroz tradicionalne indijske plesove i muziku – zaključio je Tuki.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!