Društvo

Djeca sa Kosmeta krenula prema Srpskoj

Djeca sa Kosova i Metohije i njihovi nastavnici krenuli su jutros iz Kosovske Mitrovice prema Republici Srpskoj gdje će boraviti do 23. juna u okviru projekta “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske”.

Centralni doček djece sa Kosmeta predviđen je u 12.00 časova u Andrićgradu, ispred hrama posvećenog Knezu Lazaru.

Loading...

Iz Kosovske Mitrovice jutros je krenulo 20 autobusa sa 1.030 najboljih učenika i njihovi nastavnici, te jedan autobus u kome su djeca i mladi ometeni u razvoju i njihovi roditelji iz Udruženja roditelja “Podrži me”.

Prvi autobusi su u 6.00 časova prošli administrativni prelaz Jarnje, a potom se konvoj uz organizovanu pratnju Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije uputio preko Raške, Kraljeva, Čačka, Užica prema graničnom prelazu Kotroman i Vardište do Višegrada, saopšteno je iz banjalučkog Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji.

Iz Odbora napominju da će ih tu dočekati predsjednik Odbora Milorad Arlov, načelnici Višegrada i Han Pijeska, opština koje su pokrovitelji centralnog dočeka, ambasador Srbije u BiH Aleksandar Đorđević, pomoćnik direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Damjan Jović, predstavnici Ministarstva prosvjete i kulture Srpske i delegacije gradova domaćina.

Nakon svečanog dočeka i kulturno-umjetničkog programa, u 13.30 časova planiran je polazak djece i nastavnika sa Kosmeta u 19 gradova koji će biti domaćini u Republici Srpskoj.

Planirano je da djeca stignu do 22.00 časa kod svojih domaćina od Trebinja do Novog Grada. Poseban doček biće im priređen u svakoj opštini.

Dočeke će im prirediti ukupno 900 porodica, rukovodstva lokalnih zajednica i osnovnih škola iz Republike Srpske.

Ovo je osmi projekat u okviru kojeg djeca sa Kosova i Metohije dolaze u Republiku Srpsku. Do sada je Srpsku posjetilo 4.500 djece i 400 prosvjetnih radnika iz južne srpske pokrajine.

Izvor

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!