Region

Linta: Srbija ima obavezu da brine o Srbima u Crnoj Gori

Predsjednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta ocijenio je danas da je zvanični Beograd obavezan da aktivno pomogne Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC) u odbrani svojih svetinja i zakonskih prava u Crnoj Gori.

“Srbija ima nacionalnu, ustavnu i moralnu obavezu da brine o Srbima u Crnoj Gori i da konkretno pomogne da se poštuju njihova nacionalna prava, kao i da aktivno pomogne SPC u odbrani svetinja i zakonskih prava”, naveo je Linta.

On je zatražio od Ministarstva spoljnih poslova Srbije da povede snažnu diplomatsku ofanzivu i informiše sve značajne međunarodne faktore sa namjerama Vlade Crne Gore da otme svetinje i crkvenu imovinu SPC.

On je podržao proglas arhijereja, sveštenstva, monaštva i vjernog naroda Mitropolije crnogorsko-primorske i eparhija budimljansko-nikšićke, mileševske i zahumsko-hercegovačke sa Trojičindanskog sabora koji je juče održan u Podgorici.

“Svakom razumnom čovjeku je apsolutno jasno da je prijedlog zakona o slobodi vjeroispovjesti suštinski usmjeren protiv SPC u Crnoj Gori s ciljem otimanja hramova i pljačke crkvene imovine i predaje nepriznatoj tzv. Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi”, dodao je Linta.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!