Politika

Lukašenko: Dodikova posjeta značajna za razvoj odnosa

MINSK – Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko rekao je danas u Minsku da ova zemlja i BiH mogu imati mnogo razvijenije odnose, te da je u vezi sa tim veoma značajna posjeta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, objavila je Novinska agencija Bjelorusije – BELTA.

Lukašenko je naglasio da je počastvovan zbog posjete Dodika Minsku, podsjetivši na njihov susret prije 19 godina u Izraelu.

“Žalosno je što se rijetko sastajemo, ali je dobro da smo se konačno sreli, i to u pravo vrijeme”, naglasio je Lukašenko na sastanku sa Dodikom.

Dodik je izjavio da cijeni napore Lukašenka koji čini sve da Bjelorusija bude stabilna i prosperitetna zemlja.

Na sastanku sa novinarima, predsjedavajući Predsjedništva BiH izjavio je da je sa Lukašenkom razgovarao o bilateralnoj saradnji, kontaktu u oblasti novih tehnologija, a fokus je bio i na političkim pitanjima.

“Zajedničko mišljenje je da je najvažnija stabilnost”, naglasio je Dodik.

On je zahvalio šefu bjeloruske države na pozivu da prisustvuje ceremoniji otvaranja Evropskih igara na kojim učestvuje i tim iz BiH.

Dodik je poželio uspjeh bjeloruskom timu na predstojećim sportskim takmičenjima.

On je prenio Lukašenku svoje utiske o Minsku, naglasivši da je lijep i čist grad.

(SRNA)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!