Hronika

“IMA LI TESTERA DA MU ODSIJEČEM NOGU?” Optužnica protiv nasilnika iz Bijeljine, a ovako su PRIJETILI MALOLJETNIKU

Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Bijeljini potvrdio je optužnicu bijeljinskog Tužilaštva protiv Safeta Beganovića, zvanog Sajo, Semira Karjaševića, zvanog Sema i Muharema Ahmetovića, zvanog Čarli, sva trojica iz Janje, zbog razbojništva nad maloljetnim Ahmetom H.

Loading...

Oni su krajem decembra prošle godine maloljetnika oteli, zatvorili u gepek, pretukli i oteli mu 250 maraka, piše Faktor.ba.

Udarci šakama i nogama

Prema navodima iz optužnice, sve se odigralo 24. decembra oko 22 sata.

– Najprije je u kafe baru “Romansa” u Janji maloljetniku, koji je bio u društvu sa rođakom Edinom, prišao Beganović i sjeo za sto pored njega. Zatim mu je, bez ikakvog povoda, počeo upućivati prijetnje, govoreći da će ga tući i mučiti, te odvesti vozilom, a što maloljetnik nije ozbiljno shvatao budući da su poznanici. U jednom trenutku, Beganović je tražio da mu preda svoj mobitel “iphone 7”, što je mladić i učinio – navedeno je u optužnici.

Kasnije su u kafić došli i Semir Karjašević i Adin Memedović, te su s njima sjedili i pili, a za sve to vrijeme Beganović je sjedio pored maloljetnog Ahmeta, te prinoseći mu se pored lica uz uvo i dalje prijetio, a što drugi, zbog preglasne muzike, nisu čuli.

U jednom momentu kazao je Karjaševiću: “idi po kola”, a nakon što ga je on pitao “jel moram?”, odgovorio mu je: “moraš!”, te je Karjašević otišao iz lokala.

Oko 22.30, zbog isteka radnog vremena, svi su morali izaći, a kada je maloljetnik prišao za pult da plati račun, prišao mu je Beganović i čekao ga da završi, a zatim zajedno sa njim izašao ispred lokala. U tom trenutku pristigao je automobil “sitroen”, kojim je upravljao Karjašević i sa kojim je u vozilu bio i Ahmetović.

Izašli su iz vozila i otvorili gepek, a Beganović se proderao na Ahmeta: “ulazi unutra!”. Kada je maloljetnik ušao u gepek zatvorili su ga, sjeli u vozilo i odvezli na nepoznato mjesto udaljeno petnaestak minuta vožnje.

U optužnici se navodi da kada su zaustavili vozilo i otvorili gepek, Beganović i Ahmetović su Ahmetu naredili da izađe, a zatim ga počeli udarati stisnutim šakama u glavu i lice, na taj način ga sprečavajući da izađe iz gepeka, da bi ga u jednom trenutku izbacili pored vozila na blatnjavo tlo i nastavili ga tući rukama i nogama po glavi, licu i cijelom tijelu.

– To batinjanje trajalo je oko pola sata, a tek tada je maloljetnik primijetio da se nalazi pored rijeke Drine – u blizini “Eko kampa” u Janji – precizira se u optužnici.

U jednom momentu dok je ležao na zemlji, Beganović je rekao: “daj mi pare sve što imaš!”, te je maloljetnik iz zadnjeg džepa pantalona izvadio 50 KM i dao mu, da bi oni nastavili da ga tuku i ponovo ga ubacili u gepek, gdje su ga nastavili udarati, da bi Beganović u jednom trenutku rekao: “Ima li kakva testera da mu odsiječem nogu ili da ga bacim u Drinu?”

Maloljetnik je ovom prilikom zadobio više povreda, a kako se navodi u optužnici, za sve vrijeme Karjašević, koji je upravljao vozilom, sjedio je u vozilu.

“Kuću ću ti zapaliti ako kome kažeš”

Potom su ga ponovo vratili do kafića “Romansa”, gdje su zaustavili vozilo, a Beganović mu otvorio gepek i naredio za izađe. Zatim mu je rekao da pođe do WC u kafiću, da se opere od blata i krvi, te ga pratio, što je mladić i uradio. Nakon što se djelimično oprao, dok se nalazio na stepenicama naredio mu je da kaže da je sve povrede zadobio od pada niz stepenice i da ga niko nije tukao, a taj razgovor je snimio mobitelom.

Nakon toga Beganović ga je izveo iz objekta i natjerao ga da sa njim ode na bankomat i podigne još 100 KM i da mu, što je mladić i učinio, nakon čega su se vratili u pravcu “Romanse”, ali ga je Beganović tada natjerao da ode podići još 100 KM, što je maloljetnik ponovo učinio.

Potom ga je Beganović doveo do vozila, gdje su čekali Karjašević i Ahmetović, te ga ubacio na zadnje sjedište vozila i sjeo pored njega.

Karjašević je nastavio voziti, a Ahemtović se nalazio na mjestu suvozača, te ga sva trojica odvezli oko 00.30 do kuće njegove bake u Janji, gdje su ga ostavili.

Tokom vožnje Beganović mu je vratio ranije oduzeti telefon i zaprijetio govoreći: “ubiću te, kuću ću ti zapaliti ako kome kažeš, pazi se nemoj ništa da pričaš!”

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!