Banjaluka

Nevid teatar priprema predstavu „Princeza Zlatka u kraljevstvu boja“

U Nevid teatru u toku su probe za novu predstavu „Princeza Zlatka u kraljevstvu boja“, koju Nevid teatar priprema u okviru projekta „Obrazovanje kroz igru“.

  • Priča govori o princezi Zlatki, princezi vila i vilenjaka iz Žutog kraljevstva, koja oplemenjuje svoj život upoznajući kraljevstava raznih boja. Na osnovu glavnog motiva u predstavi, motiva boja, poigraćemo se predrasudama u BiH i prikazaćemo djeci da je svijet koji je obogaćen raznolikostima, bogatiji i sadržajniji – rekao je Marko Dukić, autor teksta i glumac Nevid teatra.

Premijera predstave „Princeza Zlatka u kraljevstvu boja“ u kojoj će djeca kroz igru i interakciju učiti o kulturnim raznolikostima u BiH i univerzalnim ljudskim vrijednostima biće izvedena u nedjelju, 7. jula 2019. godine u 12.12 časova u Pozorištu lutaka Mostar, a u periodu od 7. do 24. jula predstava će biti igrana u Banjoj Luci, Istočnom Sarajevu, Doboju, Sarajevu, Tuzli, Usori, Travniku, Bugojnu, Kiseljaku i Kreševu.

Autor teksta je Marko Dukić koji u predstavi potpisuje režiju i koreografiju, a pojaviće se i u više uloga zajedno sa glumcem Nevid teatra Dejanom Andrićem. Uloga princeze Zlatke povjerena je mladoj glumici Maji Vujanović. Kostimografi u predstavi su Maja Mirković i Biljana Tegeltija Bojanić, dok je lektor Nataša Kecman. Tehničku podršku pružaju Banjalučko studentsko pozorište i plesni studio „City Jazz“ iz Banje Luke u čijim prostorima se održavaju probe.

„Obrazovanje kroz igru“ Nevid teatra jedan je od 24 odabrana projekta koji se finansira u okviru zajedničkog projekta Ujedinjenih nacija pod nazivom „Dijalog za budućnost: promovisanje društvene kohezije i raznolikosti u BiH“, a sufinansiran je od strane Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

 

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!