Društvo

Vojska Republike Srpske imala istorijsku ulogu u odbrani slobode i prava na postojanje srpskog naroda

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da je Vojska Republike Srpske imala istorijsku ulogu u odbrani slobode i prava na postojanje srpskog naroda, koji su bili ozbiljno ugroženi u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.

“Ovom prilikom svi zajedno, moramo odati poštu hrabrim srpskim oficirima i vojnicima koji su najzaslužniji za očuvanje Republike Srpske”, naveo je Čubrilović u čestitki komandantu Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH brigadiru Milanu Radojčiću, povodom 12. maja – Dana Vojske Republike Srpske. 

Loading...

Čubrilović je istakao da se, obilježavajući Dan Vojske Republike Srpske, sa najvećim poštovanjem i uvažavanjem treba sjetiti više od 23.000 stradalih boraca koji su u temelje Republike Srpske ugradili svoje živote, te odati priznanje ratnim vojnim invalidima koji su u odbrani svog naroda dali veliku žrtvu. 

“U uslovima opšte ugroženosti bezbjednosti i elementarnih prava srpskog naroda u tadašnjoj BiH, odluka Narodne skupštine Republike Srpske, donesena 12. maja 1992. godine, kojom je formirana Vojska Republike Srpske, bila je istorijska, ustavna i spasonosna jer je naša vojska odlučno odbranila narod i omogućila mu dostojan život u slobodi, u Republici Srpskoj i dejtonskoj BiH”, naglasio je Čubrilović. 

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske je naveo da pripadnici Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH imaju pravo i obavezu da baštine tradiciju hrabre srpske vojske i da budu garant mira i stabilnosti cijele zemlje. 

Čubrilović je čestitku uputio Radojčiću, svim oficirima, podoficirima i vojnicima VRS i Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH, koji baštini tradiciju Vojske Republike Srpske.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!