Privreda

U Republici Srpskoj počinje realizacija projekta vrijednog 500 miliona evra

Javno preduzeće “Autoputevi Republike Srpske“ danas će ozvaničiti početak radova na prvim kilometrima Koridora Pet ce na teritoriji Republike Srpske.

Prva dionica autoputa gradiće se na pravcu Johovac (Tovira) – Rudanka (Kostajnica), dužine 5,65 kilometara, a biće finansirana kreditnim sredstvima Evropske banke za obnovu i razvoj i grant sredstvima Investicionog okvira za Zapadni Balkan (WBIF).

Loading...

To je prva od četiri planirane faze. Druga dionica je od petlje Rudanka (Kostajnica) do Karuša (entitetske granice na jugu) ukupne dužine oko šest kilometara.

U trećoj fazi će se graditi dionica od petlje Johovac do petlje Podnovlje dužine oko 13 kilometara, a u četvrtoj dionica od Vukosavlja do petlje Podnovlje ukupne dužine oko 23 kilometra.

Ranije je rečeno da će Koridor Pet ce na teritoriji Republike Srpske biti dug 46,6 kilometara, od Doboja do Vukosavlja, i da je procijenjeno da će koštati oko 500 miliona evra.

Izvođači radova su kompanije “Integral inženjering” i “Granit” Skoplje, s kojima je u martu potpisan ugovor.

Direktor “Autoputeva Repuvlike Srpske” Dušan Topić rekao je ranije i da su hrvatske ceste objavile odluku o dodjeli ugovora za izvođenje radova na mostu na rijeci Savi kod Gradiške.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!