Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Privreda

Prodana zgrada Banke Srpske i Banjsko rekreativni centar Srpske Toplice (Šeher)

Kako je stečajna upravnica Banke Srpske Mirjana Golić zakazala za danas novu licitaciju za prodaju imovine na kojoj su potencijalni kupci mogli da kupe glavnu zgradu banke u Banjaluci sa opremom za 5,09 miliona KM.

Poslovna zgrada banke u Banjaluci na prvoj licitaciji prodavana je za 8,5 miliona KM, a na drugoj za 7,6 miliona KM, ali kupaca nije bilo.
Danas su potencijali kupci, objekat u Banjaluci, kao i onaj u Bihaću, mogli da kupe po 40% nižoj cijeni od procijenjene.

Poslovna zgrada banke u Banjaluci procijenjena je na 8,48 miliona KM, dok je procijenjena vrijednost zgrade sa opremom u Bihaću 1,97 miliona KM tako da najniža cijena po kojoj će ona moći da bude prodana iznosi 1,18 miliona KM.

Na prodaju je ponuđen i Banjsko rekreativni centar Srpske Toplice (Šeher) po minimalnoj cijeni od 1,08 miliona KM. Osim cijene, potencijalni kupac Banjsko rekreativnog centra mora da ispuni i druge uslove, među kojima su, stavljanje objekta u funkciju, zapošljavanje radnika, kao i uslov kojim se obavezuje da pet godina ne može prodati ovaj centar.

Osim ovih objekata banka je na prodaju ponuditi i brojne druge nekretnine, ali i pokretnu imovinu.
Na prethodne dvije licitacije banka nije uspjela da proda imovinu značajnije vrijednosti.

Centralna zgrada Banke Srpske prodana je za 5,2 miliona konvertibilnih maraka. Kupila ju je Firma „ABC Finance“.
Banjsko rekeativni centar Srpske Toplice zakupio je za 1,8 miliona maraka Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr. Miroslav Zotović” iz Banjaluke.

“Podani su i objekti Banke Srpske u Krupi i Bihaću, kao i ostala sitna oprema”, kaže Mirjana Golić, stečajna upravnica Banke Srpske.
Ukupna vrijednost ostvarena prodajom imovine na licitaciji je preko 7 miliona maraka.

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button