Kultura

Dis – Pozorište mladih: Intimno, futuristička komedija

Igraju:

  • Stefan Maksić,
  • Ognjen Bogdanović i
  • Milica Drakulić

Čovječanstvo već dvije stotine godina nema nikakvog kontakta i dodira. Djeca se ne rađaju nego se naručuju. U muzeju “Ljubavi, rađanja i seksa” neki novi naraštaj uči da pronađe svoje instikte. To nije nimalo lako, ali je šarmantno, pomalo nespretno i bezgranično smiješno. Nakon dvije stotine godine, napokon, ima nade za nove odnose… intimne odnose…

Loading...

Satirična priča o ljudskim bićima u nezavidnoj situaciji. U ne tako dalekoj budućnosti ljudi su izgubili sposobnost da da vole, i velikim dijelom, sa potrebom da budu voljeni.

Rasplamsalom igrom, predstava zabavlja i upozorava na potencijalnu opasnost da čovjek u svom emotivnom povlačenju počinje da isključuje čak i one koji su mu najbliži i najdraži, sve dok se ne nađe sam samcat u zbijenoj gomili. Nesposoban da dosegne emotivnu podršku, on postaje neupotrebljiv i napregnut. Izgubljen za utjehu, on se okreće bezopasnim zamjenama za ljubav koje ne postavljaju pitanja.

U takvom stanju, ako ne pronađe pravu intimnost – čak i ako je ona sa jednom osobom – on će patiti.

Zabavno, provokativno, vrckavo, duhovito, neposredno podsjećanje da nježno voljenje nije slabost, i nije samo za djecu i mlade ljubavnike.

“Eh, kada bismo mogli da oslobodimo svoja osećanja i da se prepustimo uživanju u povremenom, i magičnom, povratku intimnosti.”

Predstava će se odigrati u 20:30 u Domu omladine a cijena ulaznice je 4 KM.

Trajanje predstave: 70 minuta

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!