Banjaluka

“Banja Luka se gradi”: U funkciji nova kružna raskrsnica na Laušu

U okviru velikog investicionog ciklusa “Banja Luka se gradi”, večeras je svečano puštena u funkciju nova kružna raskrsnica u naselju Lauš, na ukrštanju ulica Jovana Raškovića i Karađorđeve.

Gradonačelnik Igor Radojičić naglasio je da je za manje od sedam dana otvoren novi most i večeras nova kružna raskrsnica.

Loading...

-Ovo je osma kružna raskrsnica za dvije godine mandata, koje su značajno olakšale i ubrzale saobraćaj u Banjoj Luci u kojoj je svake godine sve više vozila. Radi se o jednoj od najfrekventnijih raskrsnica na ukrštanju ulica koje vode ka Kliničkom centru, gdje je frekvencija pojačana preseljenjem hirurgije i ovamo na Karađorđevu na koju se slijeva čitav Lauš i dalje prema Bronzanom majdanu – rekao je Radojičić, navodeći i podatak da svaka tri minuta ovuda prođe i autobus javnog prevoza.

Prema njegovim riječima, nova kružna raskrsnica će značajno olakšati odvijanje saobraćaja kroz ovaj dio grada.

On je naveo da su na Laušu u toku značajni projekti, poput gradnje novog objekta za dvije mjesne zajednice i Policijsku stanicu.

-Planiramo i rekonstrukciju kompletne saobraćajnice u Ulici Momčila Popovića koja će povezati ovu kružnu raskrsnicu sa zapadnim tranzitom. Vjerujem da ćemo do septembra imati i izvođača za novu poprečnu saobraćajnicu koja će da spoji Karađorđevu sa Ulicom Jovana Raškovića preko “Ekonomije”, što će biti još veće rasterećenje saobraćaja kroz Lauš i Paprikovac – istakao je Radojičić.

Kada je riječ o gradnji novi kružnih tokova, on je rekao da je plan gradske administracije da se uradi najmanje pet raskrsnica, od kojih tri u saradnji sa “Putevima RS”.

-Dakle, cilj je da velikim kapitalnim projektima olakšamo život našim građanima – zaključio je prvi čovjek grada.

Direktor preduzeća “Putevi RS” Nenad Nešić istakao je da su radovi vrijedni 650.000 KM i da ih je preduzeće “Kozaraputevi” završilo nekoliko dana prije predviđenog roka.

-Dalje nastavljamo sa Gradom saradnju na izgradnju tri nove kružne raskrsnice na području Banje Luke – zaključio je Nešić.

Ministar saobraćaja i veza u Vladi RS Neđo Trninić kazao je da je nova moderna kružna raskrsnica na Laušu izgrađena u cilju rasterećenja saobraćaja u gradu.

– Banja Luka sa ovakvim i drugim infrastrukturnim projektima koji se realizuju u gradu, dobija fizionomiju jednog velikog grada odnosno ono što treba da ima jedan glavni grad. Ova saobraćajnica vodi ka Bronzanom majdanu gdje smo takođe radili saobraćajnicu i planiramo dalje ulaganje na tom prostoru – naveo je Trninić.

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!