Banjaluka

Dograđena škola na Starčevici, ukida se treća smjena

Na radost učenika i njihovih roditelja, učenici  Osnovne škole „Branko Radičević“ u narednoj školskoj godini  imaće puno bolje uslove za rad. Ova, jedna od najvećih škola u Republici Srpskoj više neće morati organizovati rad u tri smjene.

Kako kaže direktorica škole Darija Mićić, do kraja sedmice svi radovi na dogradnji škole u naselju Starčevica trebalo bi da budu završeni, poslije čega bi se radilo na pripremi dokumentacije za tehnički prijem dograđenog dijela objekta.

-Dogradnjom osam novih učionica prestaje potreba da djeca idu u tri smjene, tako da ćemo nastavu od septembra organizovati u dvije smjene.  Nastava u drugoj smjeni počinjaće u 13.30 časova – ističe ona.

Zbog velikog broja, učenici od drugog do petog razreda do sada su nastavu pohađali u tri smjene, a treća smjena je počinja u 15.10 časova.

Kako kaže Mićićeva, škola je ovom dogradnjom dobila savremene učionice i dobre uslove za rad, pa će naredne godine školu pohađati učenici raspoređeni u 71 odjeljenje, što je za dva više od dosadašnjih 69.

-Očekujemo sredstva od Ministarstva prosvjete i kulture RS kako bi pokrenuli javnu nabavku za opremanje učionica i da početkom naredne školske godine upotpunosti budemo spremni za rad – ističe ona.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!