Banjaluka

Počinje realizacija projekta „Slikarstvo i muzika na trgovima Banjaluke“.

Gradski tamburaški orkestar Banja Luka započinje realizaciju projekta „Slikarstvo i muzika na trgovima Banjaluke“.

Manifestaciju čine dvije, naoko odvojene komponente – muzika i slikarstvo.  Prva je cjelovečernji koncert Gradskog tamburaškog orkestra, koji se odvija na otvorenom prostoru i gdje publika nema rezervisano mjesto za praćenje koncerta, nego se slobodno kreće u prostoru.  Zbog specifičnog, otvorenog prostora u centru grada, teško bi bilo zadržati pažnju publike tokom dva sata, koliko je predviđeno trajanje koncerta.  Iz tog razloga, projektom je predviđeno prisutvo slikara, koji na licu mjesta, u ambijentu gradskog trga, uz zvuke muzike stvaraju nova umjetnička djela.  Pored toga, oni izlažu i svoja djela koja su nastala u ranijem periodu, čime gradski trg dobija privid slikarskog ateljea – galerije na otvorenom prostoru.

Loading...

Projekat će biti realizovati u tri izdanja, tokom ljetnjih mjeseci, od juna do avgusta, na prostoru između Ulice Veselina Masleše/Gospodske ulice i Trga Bana Lazarevića, i to u sljedećim terminima:

  • 21. jun – od 19:00 do 23:00;
  • 19. jul – od 19:00 do 23:00;
  • 30. avgust – od 18:00 do 22:00.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!