Politika

Željka Cvijanović putuje u SAD

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović potvrdila je za RTRS da danas putuje u Sjedinjene Američke Države gdje će razgovarati s predstavnicima kompanije NCR o otvaranju novih radnih mjesta u Srpskoj.

“Razgovaraću sa predstavnicima ove kompanije o povećanju broja radnika sa sadašnjih 300 za barem isto toliko”, istakla je Cvijanovićeva.

Predsjednica Srpske rekla je da će, u okviru posjete SAD, biti riječi i o mogućnosti otvaranja jednog američkog univerziteta u Banjaluci.

“Pregovaraću o tome, a biće tu još drugih tema. Dakle, namjeravamo da ojačati postojeću investiciju i da se, u okviru obrazovne sfere, pozicioniramo na međunarodnom planu”, rekla je Cvijanovićeva.

Kompanija NCR se bavi pružanjem tehničke podrške za softverske probleme na globalnom nivou, uglavnom za korisnike u Sjevernoj Americi. Ova američka kompanija posluje više od 130 godina.

NCR d.o.o. Banjaluka je osnovan kao podružnica ove globalne kompanije. Podružnica je osnovana sa ciljem uspostavljanja Centra za tehničku podršku u Banjaluci, u skladu sa poslovnim planovima i planovima razvoja matične kompanije.

NCR Banjaluka zapošljava specijalno interno obučene tehničare koji odgovaraju na zahtjeve klijenata i pristupaju analizi i rješavanju problema. Shodno potrebama posla, većina zaposlenih poseduje prethodno IT iskustvo.

NCR je odabrao Banjaluku kao destinaciju iz mnogih razloga – dobra talentovana radna snaga, koja istovremeno ima izvanredne tehničke i jezičke sposobnosti, telekomunikaciona infrastruktura koja se stalno unapređuje i podsticaji koje obezbjeđuje Vlada Republike Srpske, kao i povoljni socijalno ekonomski faktori.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!