Politika

Crnadak: Međunarodna pozicija Srpske stabilna

BANJALUKA – Potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak izjavio je da je međunarodna pozicija Republike Srpske stabilna i da je “mogu ugroziti samo neodgovorni postupci njenih predstavnika”.

Obraćajući se polaznicima Treće generacije Političke akademije PDP-a, Crnadak je rekao da sve stranke iz Srpske imaju identične stavove o pitanjima kao što su nepovredivost Dejtonskog sporazuma, entitetsko glasanje, teritorija i nadležnosti Republike Srpske.

Loading...

On je naveo da u BiH odluke uvijek imaju duboke i višeštruke posljedice, navodeći kao primjer današnje nezadovoljstvo predstavnika hrvatskog naroda načinom izbora članova Predsjedništva BiH, iako je “riječ o rješenju koje su u Dejtonu prihvatili hrvatski pregovarači”, saopšteno je iz PDP-a.

Crnadak je istakao da su članstvo u EU i regionalna saradnja najvažniji spoljnopolitički prioriteti BiH i da je uspjeh na ova dva polja ujedno i interes Republike Srpske.

Govoreći o odnosima sa NATO, Crnadak je rekao da će odluku o aktiviranju MAP-a ili njegovom poništavanju donijeti nova skupštinska većina i da se mora izabrati put koji obezbijeđuje i interese Republike Srpske i poštovanje međunarodnih obaveza.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!