Politika

Đokić: Usvojen koalicioni sporazum, slijedi ujedinjenje sa SPS-om

BANJALUKA – Glavni odbor Socijalističke partije (SP) usvojio je koalicioni sporazum koji će biti potpisan naredne sedmice sa koalicionim partnerima u Republici Srpskoj, te odlučio da se programski i organizaciono ujedini sa Socijalističkom partijom Srbije, rekao je predsjednik SP Petar Đokić.

“Svjesni smo da u formalnom smislu živimo u dvije države i tu ćemo činjenicu poštovati i nećemo je narušavati. Želimo stabilnost Republike Srpske, stabilnost u BiH, želimo što svestraniju, sadržajniju i bogatiju saradnju u regionu i smatramo da je to preduslov budućeg života na ovim prostorima”, rekao je Đokić novinarima u Banjaluci.

Loading...

Đokić je, nakon sjednice Glavnog odbora stranke i prijema povodom 26 godina uspješnog rada u Republici Srpskoj, istakao da SP baštini “sjajnu ideju i praksu onih koji su se borili za društvo, slobode, sigurnost, solidarnost i socijalne pravde”, te da je očit i nemjerljiv doprinos ukupnom društvenom razvoju Srpske.

On je ocijenio da su u periodu kada je trebalo štititi Republiku Srpsku i kada je “najteže bilo biti socijalista” bili jasno deklarisane patriote i borili se njenu odbranu, a da je ova stranka u postratnom periodu dala nemjerljiv doprinos ubrzanom razvoju Srpske i stabilizaciji mira.

Đokić je naveo da je SP očuvala jak uticaj ljevice na prostorima Republike Srpske koja, kako je ocijenio, više od jedne decenije ima ljevičarsku vlast koja brine o čovjeku i trudi se da posveti pažnju i senzibilnost za svako pitanje.

“Nismo jedini, sarađujemo sa SNSD kao partijom ljevice u Srpskoj i uvjeren sam da je temljena orijentacija Republike Srpske i za buduće vrijeme u vlasti koja će počivati na jakom uticaju ljevice”, ocijenio je Đokić.

Đokić je pojasnio da je politički program SP takav da stvara perspektive razvoja Republike Srpske i otvara perspektive razvoja svakom narodu, posebno srpskom kao većinskom narodu Srpske.

“Socijalistička partija se bori temeljno za ravnopravnost i za slobodu kao univerzalno pravo. Na taj način to garantujemo i želimo garantovati svima koji žive u Republici Srpskoj bez obzira na njihovu vjersku, nacionalnu ili neku drugu opredjeljenost”, dodao je Đokić.

On je naglasio da je prioritet socijalista borba za ekonomski razvoj u čijem fokusu vide ulogu mladih.

“Želimo stvarati Republiku Srpsku u kojoj će starost dočekivati djedovi sa svojim unucima. Želimo stvarati Republiku Srpsku zadovoljnih i srećnih ljudi”, rekao je Đokić.

Đokić je izrazio zadovoljstvo što prijemu povodom 26 godina postojanja i rada SP prisustvuje i zamjenik predsjednika SPS Predrag Marković.

Marković je najavio da će uskoro organizovati zajedničke sjednice Predsjedništva i glavnih odbora gdje će razraditi detalje kako da postanu jedina partija u srpskom narodu koja prelazi Drinu.

On je dodao da ove dvije partije imaju skoro iste programe i da ostaje da se riješe samo neka organizaciona pitanja.

“Socijalistička partija i SPS su kao dva plućna krila koja zajedno dišu za srpstvo za Srbiju i Republiku Srpsku”, rekao je Marković.

Prijemu povodom 26 godina postojanja i rada SP prisustvovali su predsjednik DNS-a Marko Pavić, predstavnici SNSD-a, Demosa i Ujedinjene Srpske, kao članovi i aktivisti SP.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!