Region

Podignute mjere bezbjednosti: Strahuje se od odmazde zbog deportacije islamista

Kosovska policijska služba podigla je mjere bezbjednosti nakon što je na Kosovo stigla grupa od 110 ljudi, povratnika sa ratišta u Siriji, rečeno je Srni u ovoj službi.

Iz policije su naveli da su ove mjere donesene u skladu sa procjenama bezbjednosne situacije i mogućom odmazdom zbog deportacije, a u vezi ranijih obavještajnih informacija o mogućim napadima na institucije i pojedince na samoproglašenom Kosovu, posebno na predstavništva zapadnih zemalja. 

Loading...

Osnovni sud u Prištini odredio je jednomjesečni pritvor trojici Albanaca osumnjičenih za terorizam, koje je policija uhapsila u grupi od 110 povratnika iz Sirije. 

Na prijedlog specijalnog tužilaštva pritvor je određen Arijanu Krueziu, Visaru Kukovciju i Agonu Misiniju, a prethodno je mjera sudskog pritvora od 30 dana određena i četvrtom uhapšenom muškarcu Reke Tafaju. 

Prema podacima Kosovske policijske službe, u Siriji se nalazi još oko 30 građana Kosova, aktivnih boraca “Islamske države”, uz koje boravi 49 žena i djece.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!