Magazin

Kružna auto-trka okupila 85 učesnika iz regiona

BANJALUKA – Međunarodna kružna auto-trka “Nagrada grada Banjaluka 2019”, koja se danas održava na Auto-moto dromu “Zalužani”, okupila je 85 učesnika iz BiH, Srbije, Hrvatske, Crne gore i Makedonije.

Ovo najprestižnije takmičenje u oblasti automobilizma u Republici Srpskoj i BiH otvorili su gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i šef Odsjeka za poslove Civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Mladen Ćućun.

Direktor trke Ranko Šunkić rekao je Srni da se ova auto-trka boduje za Šampionat Centralne evropske zone, Šampionat Srbije, Prvenstvo Hrvatske, Šampionat BiH sa Otvorenim prvenstvom Republike Srpske, a učesnici su raspoređeni u šest trka.

Osim trka koje se boduju danas, i trke koje su vožene juče su, takođe, bile bodovane.

Organizatori trke su banjalučki Auto-karting klub “Profesional” i Sportski auto-moto savez Republike Srpske, a pokrovitelji Ministarstvo porodice, omladine i sporta, predsjednik Srpske, Vlada Republike Srpske i grad Banjaluka.

Na teritoriji grada Banjaluke i opštine Laktaši juče je održana i 17. međunarodna old tajmer izložba “Banjaluka 2019”, u organizaciji Auto-moto društva “Banjaluka” i sekcije “Veterani”.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!