Politika

Višković: Dosadašnja saradnja Vlade Srpske i EBRD-a uspješna

BANJALUKA – Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u svom kabinetu sa šefom kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u BiH, Janom Braunom.

Višković je zahvalio šefu kancelarije EBRD-a u BiH na saradnji u realizaciji dosadašnjih projekata koji su uz podršku ove finansijske institucije provedeni u Republici Srpskoj.

Loading...

Na sastanku je razgovarano o rezultatima implementacije tih projekata u oblasti infrastrukture, bankarskog sektora, energetike i zaštite životne sredine.

Višković je naglasio da Vlada Republike Srpske provodi aktivnosti i mjere kako bi se obezbijedili različiti izvori podrške za provođenje strateški važnih projekata, te je u tom smislu veoma značajna podrška EBRD-a.

Višković je upoznao šefa kancelarije EBRD-a sa prioritetima Vlade Republike Srpske koji su predviđeni Programom ekonomskih reformi, naglasivši da je privredni razvoj i unapređenje poslovnog ambijenta od izuzetne važnosti za dalji razvoj Republike.

Predsjednik Vlade RS je naglasio da su od velikog značaja infrastrukturni projekti koji su aktuelni ili se planiraju realizovati, poput obilaznice kod Doboja, a koji će se moći uspješno realizovati zahvaljujući podršci Evropske banke za obnovu i razvoj.

Ovom prilikom je ocijenjeno da je dosadašnja saradnja Vlade Srpske i EBRD-a bila uspješna, te je izražena spremnost za unapređenje odnosa kroz zajedničke projekte na obostranu korist.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!