Hronika

Brki za ubistvo snahe 12 godina robije

BANJALUKA – Neđeljko Popadić (67), zvani Brko iz Sitneša kod Srpca osuđen je u Okružnom sudu u Banjaluci na 12 godina zatvora zbog ubistva snahe Ilijane Popadić (41) u koju je ispalio četiri hica iz pištolja.

Optuženom se u izrečenu kaznu zatvora uračunava vrijeme provedeno u pritvoru počev od 31. marta.

Loading...

Neđeljko je Ilijanu ubio iz vlastitog pištolja sa tri hica. Ilijana je iza sebe ostavila kćerku Brigitu, sina Nedeljka-Jeftu i supruga Dragu koji se nalazi na privremenom radu u Njemačkoj.

Tragedija koja je u šoku ostavila srpčane deselila se u zajedničkom porodičnom domaćinstvu kojoj je prethodila prepirka zbog, kako nezvanično saznajemo, neriješenih imovinskih pitanja.

Neđeljko je tokom popodneva prije nemilog događaja, kao saznajemo, prijetio snahi koja je htjela, ali na kraju odustala od prijave policiji. Prije pucnjave Neđeljko se posvađao sa unukom Brigitom koja je obavjestila oca Dragu, koji je u Njemačkoj.

Potom Drago poziva Ilijanu i govori joj da riješi to, koja je u momentu poziva bila u Srpcu sa mališanima Folklornom udruženju građana “Motajički vuk”, čiji je i ona član, na pripremama za vaskršnji koncert koga tradicionalno organizuju svake godine. Nakon povrtaka kući došlo je do žučne rasprave i u jednom momentu Neđeljko poteže pištolj i ispalju u snahu nekoliko hitaca.

“Komšije su odmah priskočile u pomoć. Ilijanu su unijeli u auto kako bi je odvezli do ljekara, ali na žalost spasa joj nije bilo”, rekao je izvor “Nezavisnih” blizak policiji.

Komšpije kažu da nikom nije jasno šta su Neđeljku dogodili u glavi kada je ubio snahu Ilijanu.

Ilijana Popadić je, kako saznajemo, porijeklom iz Kotor Varoša. Nakon udaje za Dragu preselila se u Sitneše. U Folklornom udruženju građana “Motajički vuk” iz ovog sela, prvo je bila igrač a zatim i član Upravnog odbora. Sa ovim udruženjem obišla je brojne evropske zemlje.

Umjetnički rukovodilac Motajičkog vuka, Ratko Lalović, kaže da su prije nesretnog događaja imali probu u sali osnovne škole u Srpcu kao i svake nedjelje jer pripremaju koncert. U jednom trenutku, kako kaže, Ilijana je otišla u Sitneše kako bi pripremila sastanak kojem smo se i mi kasnije trebali priključiti.

“Prije toga je odlučila da nakratko ode do kuće i tada se desila tragedija. Nas je ta vijest dočekala po izlasku iz sale i svi smo bili potpuno slomljeni”, rekao je Lalović.

Saznajemo da je Neđeljko posjedovao dozvolu za oružje kojom je ubio snahu. Takođe,  nije bilo ni prijavljenih slučajeva porodičnog nasilja u ovoj familiji, iako su mnogi u selu znali da među akterima ove tragedije ima povremenih nesuglasica.

Neđeljko Popadić sa suprugom Branom živi u Njemačkoj gdje je, inače, proveo radni vijek i stekao penziju.

U svoju rodnu grudu nedavno je došao kako bi obišao porodicu i obavio kućne radove. Saznajemo da je Ilijana Popadić živjela sa djecom Brigit i Nedeljkom-Jeftom jer joj je suprug Drago na privremenom radu u Njemačkoj. On je kao i njegov otac i majka povremeno dolazio da ih obiđe. Takođe, pokojna Ilijana i djeca su ocu, baki i djedu odlazili u Njemačku.

Djelovali su kao skladna porodica, a komšije kažu da su Popadići zajedno proslavljali praznike što potvrđuju i zajedničke fotografije koje su objavljivali na društvenim mrežama.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!