Politika

Delegacija PDP-a sa ambasadorom SAD u BiH

Predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović, počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić i predsjednik Gradskog odbora PDP-a Banjaluka Draško Stanivuković sastali su se danas u Banjaluci sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Erikom Nelsonom i razgovarali o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH.

Borenović je u razgovoru sa Nelsonom istakao izmjene Izbornog zakona kao jedan od političkih prioriteta PDP-a, kojim bi se omogućili fer i pošteni izbori koji bi izražavali stvarnu volju građana, ali i vratili povjerenje u zakonodavne i izvršne institucije.

Delegacija PDP-a informisala je ambasadora Nelsona da je neophodnost vraćanja javnih medija u okvire profesionalnog i nepristrasnog izvještavanja takođe je jedan od ciljeva PDP-a na kojem će se insistirati i raditi u narednom periodu.

Borenović je izrazio i duboko nezadovoljstvo radom pravosuđa.

– Јedan od osnovnih preduslova za normalno funkcionisanje društva je povjerenje u pravosudne i bezbjednosne institucije, koje moraju biti profesionalne i efikasne, te se unaprijeđenju rada ovih institucija mora najozbiljnije posvetiti – rekao je Borenović.

Izvor

Ključne riječi

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!