Banjaluka

“Demofestu” kazna u godini neodržavanja

Na adresu “Bono” d.o.o., organizatora festivala “Demofest”, stiglo je rješenje Osnovnog suda u Banjaluci da moraju platiti kaznu od 1.000 KM.

Ako kazna ne bude plaćena, onda je zamjenjuje kazna zatvora, gdje se svaki započeti dan računa 50 KM. Rješenje o prekršaju je donio Osnovni sud u Banjaluci, a na osnovu pritužbi građana zbog buke i uznemiravanja u različitim dijelovima grada za vrijeme održavanja “Demofesta” u periodu od 19. do 22. jula 2018. godine.

Loading...

U izjavi za “Nezavisne” direktorka festivala Brankica Janković potvrdila je da je Osnovni sud donio prvostepenu presudu te da je šokirana ovim potezom.

“Nikada ranije nije bilo tužbi na ‘Demofest’, a sada stiže baš u godini kada se festival prvi put ne održava u našem gradu”, rekla je Jankovićeva.

Ona je dodala da je ovaj festival od 2008. do 2018. godine privukao pažnju hiljadu prijavljenih bendova i stotine hiljada posjetilaca.

“Doprinos promociji našeg grada je ogroman, što je prepoznao i UNESCO njegovim svrstavanjem na svoju listu preporučenih projekata iz oblasti kulture, a nominovan je i za prestižne nagrade poput ‘European Festival Awards’ i ‘UK Festival Awards'”, istakla je Jankovićeva.

Ona ističe da će se žaliti na presudu u za to predviđenom roku i da će tražiti objašnjenje zašto nisu pozvani kao stranka u postupku.

“Na našu adresu nije stigao nikakav poziv, niti sam ja kao direktorica pozivana, čime smatram da su narušena naša prava. Ovaj poziv nije mogao proći nezapaženo, jer u firmi pored dnevnog radnog vremena postoji i čuvarska služba”, kaže ona.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!