Region

Đurić: Zabrinutost zbog prekida kanala snabdijevanja za Srbe na sjeveru

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je da je zabrinut zbog dodatnog pritiska povodom taksa za Srbe na Kosmetu i što su prištinske vlasti prethodnih dana presjekle kanale snabdijevanja sjevera pokrajine osnovnim životnim namirnicama.

“Počinju da se javljaju određene nestašice. Ali, mi ćemo nalaziti način da dopunimo sve što je potrebno Srbima na Kosmetu”, rekao je Đurić za TV “Pink” i podsjetio na plan predsjednika Srbije Aleksandra Vučića za pomoć i podršku Srbima na Kosmetu.

Prema njegovim riječima, Albanci svoje djelovanje zasnivaju na parafiranom sporazumu iz februara 2012. godine, koji je potpisala biša DOS-ova vlast, kojim je predviđeno da granična policija takozvanog Kosova uspostavi prelaze Јarinje, Brnjak…

“Sad ta granična policija otima kamione, kombije sa robom, u Kosovskoj Mitrovici nestaju prozvodi”, ističe Đurić.

Govoreći o pomoći Srbima na Kosmetu, Đurić naglašava da je lijepa vijest da je završen strateški projekat izgradnje nezavisnog sistema vodosnabdijevanja za sjever Kosmeta, a taj regionalni vodovod će 28. juna biti pušten u rad.

On je naveo da će 12. jula biti otvorena i druga završna faza novog lječilišnog kompleksa u Banjskoj, što je značajno i za turizam, jer će turisti moći da posjete i manastir Banjska, zadužbinu Kralja Milutina, koja je restaurirana.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!