Društvo

Saradnja Srpske i Srbije na izuzetno visokom nivou

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je danas tokom razgovora sa predsjednikom Vlade Srbije Anom Brnabić da je institucionalna saradnja Srpske i Srbije na izuzetno visokom nivou, te izrazila zadovoljstvo zbog toga da zajedničke projekte realizuju predviđenom dinamikom.

Cvijanovićeva je na sastanku, kojem je prisustvovao i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, navela da je podrška Srbije, kao najznačajnijeg ekonomskog partnera i oslonca za očuvanje i jačanje Srpske, vidljiva u brojnim opštinama, kroz realizaciju velikog broja komunalnih i infrastrukturnih projekata koje finansira Srbija. 

Ona je, u ime građana i institucija Srpske, zahvalila rukovodstvu Srbije na konkretnim oblicima saradnje i podrške, te istakla da Srpsku i Srbiju vežu čvrsti politički i ekonomski odnosi uz visok nivo razumijevanja. 

Ia Biroa za odnose sa javnošću predsjednika Republike Srpske je saopšteno da su Cvijanovićeva i Brnabićeva izrazile zadovoljstvo zbog toga da je gotovo u svim oblastima društvenog života postignut napredak u međusobnim odnosima, u skladu sa Sporazumom o specijalnim paralelnim vezama. 

One su istakle da je neophodno dalje jačanje veza na institucionalnom, ekonomskom, kulturnom i obrazovnom planu. 

Na sastanku u Banjaluci je razgovarano o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Srpskoj, BiH i regionu, kao i realizaciji zajedničkih projekata iz različitih oblasti.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!