Banjaluka

Gradska razvojna agencija: Besplatne obuke i zapošljavanje

Gradska razvojna agencija (CIDEA), u okviru implementacije projekata “Jačanje kapaciteta obrazovnih ustanova za provođenje praktične nastave i osposobljavanja radnika za deficitarna zanimanja u sektorima koža/obuća i tekstil” i “Jačanje Lokalnog partnerstva za zapošljavanje u sektorima prerada tekstila i kože” upućuje poziv zainteresovanim kandidatima za pohađanje besplatnih teoretskih i praktičnih obuka tj. osposobljavanje zbog zapošljavanja i samozapošljavanja.

Uspješnim kandidatima koje odaberu preduzeća biće ponuđeno radno mjesto.

„S obzirom na to da u sektorima prerada tekstila i kože postoji veliki broj slobodnih radnih mjesta, partneri na ovim projektima, ustanove obrazovanja i firme su osmislili praktične programe obuke u skladu sa zahtjevima tržišta rada“, navedeno je u pozivu.

Loading...

– Zahvaljujući programu Prilika Plus – Švicarske Vlade, a koji provodi Republička razvojna agencija RARS te Projekta Međunarodne organizacije rada „Lokalno partnerstvo za zapošljavanje“ , sve obuke biće besplatne – navode iz Gradske razvojne agencije.

Pozivaju se zainteresovani za:

  • obuku za obradu kože i izradu predmeta od kože – 20 kandidata
  • obuku za šivenje – 24 kandidata
  • obuku CAD/CAM tehnologije – 7 kandidata

svoje prijave pošalju na adrese elektronske pošte: [email protected] i [email protected], ili da lično dostave u prostorije Gradske razvojne agencije u Ulici Josifa Pančića broj 8. Informacije se mogu dobiti putem telefona na broj: 051/433-460. Sam formular za prijavu možete preuzeti ovdje.

– Obuke su koncipirane tako da 20 % čine teoretski dio obuke, a 80 % praktični dio obuke. Obuke će se provoditi u novo-opremljenim praktičnim radionicama u srednjoj školi i fakultetu, te u preduzećima. Svaka obuka će trajati ukupno 130 časova. Poziv je otvoren ka svim zainteresovanim kandidatima za rad u ovim sektorima bez obzira na školsku spremu i prethodno iskustvo, a koji se nalaze na evidenciji Biroa Banja Luka – pojašnjavaju u CIDEA-i.

Partneri na projektu su: Tehnološki fakultet u Banjaluci, JU Škola učenika u privredi Banja Luka, Zavod za zapošljavanje Republike Srpske, te privatna preduzeća iz sektora tekstil, koža i obuća sa područja Banjaluke.

 

 

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!