Politika

Željka Cvijanović na Evropskom samitu regija i gradova

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović danas će, u nastavku posjete Bukureštu, učestvovati na 8. Evropskom samitu regija i gradova.

Očekuje se da će dvodnevni samit, koji počinje danas, okupiti više od hiljadu političara i stručnjaka iz različitih oblasti iz cijele Evrope, koji će raspravljati o budućnosti EU, kao i o ulozi lokalnih i regionalnih vlasti u procesu donošenja odluka. 

Cvijanovićeva se juče u Bukureštu sastala sa predsjednikom Komiteta regija Evropske unije Karl-Hajncom Lambercom i zatražila od tog komiteta podršku u procesu evropskih integracija Srpske i BiH, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske. 

Ona je izrazila opredijeljenost institucija Srpske evropskom putu, uz puno uvažavanje Dejtonskog sporazuma i ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH, te naglasila da se sva pitanja u vezi sa procesom evropskih integracija moraju rješavati uz poštovanje principa i pravila usaglašenog sistema koordinacije. 

Cvijanovićeva je sa Lambercom razgovarala o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, te o mogućim programima i aktivnostima Komiteta regija EU u kontekstu pridruživanja BiH Evropskoj uniji.

(SRNA)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!