Svijet

Rusija se vratila u Parlamentarnu skupštinu Savjeta Evrope

Parlamentarna skupština Savjeta Evrope pozvala je rusku delegaciju da učestvuje u junskom zasjedanju. Rezolucija tim povodom je bila usvojena kasno sinoć, nakon devet sati diskusije.

“Pravo članova da glasaju, da govore i budu predstavljeni u skupštini i njenim organima ne mogu biti suspendovana niti poništena u kontekstu osporavanja ili revidiranja ovlašćenja”, navodi se u tekstu dokumenta.

Loading...

Kako se naglašava, “osnovna prava ne mogu biti ni na koji način sankcionirana”. Ipak, kao i prije, ostaje mogućnost osporavanja ovlašćenja delegacije.

Kako se naglašava, ukrajinska, britanska, gruzijska delegacija su poslali 222 amandmana na rezoluciju, od kojih je samo jedan bio usvojen.

Ruska delegacija je već stigla u Strazburg i podnela zahtjev za potvrdu svojih ovlašćenja u skupštini.

Prije pet godina, Rusiji je oduzet mandat u PS SE u vezi sa događajima u Ukrajini i povratkom Krima u sastav Rusije. Moskva je povukla svoju delegaciju, a takođe je prestala da plaća doprinose. Organizacija je nedavno predstavila rezoluciju o vraćanju ovlašćenja Rusiji.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!