Kultura

U Doboju održan koncert policijskog orkestra MUP-a Srpske

DOBOJ – Policijski orkestar Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske održao je večeras u Doboju koncert na kome su izvedene srpske rodoljubive pjesme, te klasična, filmska i popularna muzika.

Dirigent Dušan Pokrajčić rekao je da orkestar u načelu izvodi standardne vojne i policijske marševe, rodoljubive pjesme i popularnu muziku.

On je novinarima prije početka koncerta rekao da poslije Doboja orkestar pravi pauzu, a da će idući nastup biti u Trebinju.

Rukovodilac orkestra Jelena Atlagić rekla je da prvi put nastupaju u Doboju, u okviru turneje po gradovima Republike Srpske.

Ona je navela da orkestar broji 20 profesionalnih muzičara, kao i dirigenta.

Atlagićeva je istakla da je orkestar dobro prihvaćen kod publike.

Načelnik Policijske uprave Doboj Slobodan Radinković rekao je da je koncert poklon Doboju povodom obilježavanja Dana grada – 28. juna.

Tokom koncerta izvedeni su Radecki marš, Marš na Drinu, Lađa francuska, muzika iz filma “Otpisani”.

Večerašnjem koncertu prisustvovao je i gradonačelnik Doboja Boris Jerinić, pripadnici Oružanih snaga BiH i Poljskog kontigenta EUFOR-a, kao i druge zvanice.

Policijski orkestar MUP-a Srpske osnovan je krajem 2017. godine, a prvi nastup je imao povodom Dana Republike prošle godine.

Do sada je održao brojne koncerte širom Republike Srpske povodom značajnijih datuma iz bogate istorije srpskog naroda, a učestvuje i u ceremonijalnim dešavanjima.

Koncert je održan u velikoj sali Centra za kulturu i obrazovanje Doboj.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!