Banjaluka

Višković: Fokus na realni sektor i povećanje plata (VIDEO)

Mandatar za sastav nove Vlade Republike Srpske Radovan Višković, nakon što je održao konsultacije sa predstavnicima opozicionih partija, rekao je da će prijedlozi svih partija sa kojima je razgovarano biti uvaženi.

Naglasio da će prioriteti u radu Vlade ostati institucionalna stabilnost i ekonomski razvoj, uz insistiranje na principima stručnosti i odgovornosti.

“Mi smo u prva dva dana obuhvatili sastanke sa svim političkim partijama, koje imaju poslanike u NSRS. Predočio sam svoje ciljeve za naredni period, sa akcentom na rješavanju životnih pitanja koja se tiču građana Republike Srpske”, kazao je Višković.

Fokus rada u budućnosti, ističe, biće na očuvanju institucija Srpske, realnom sektoru, povećavanju zapošljavanja i plata u Srpskoj.

“Od većine partija dobio sam uvjeravanja da oni odobravaju takav pristup radu buduće Vlade Republike Srske. Uglavnom, sve prijedloge ću da uvažim, bez obzira na stranu sa koje dolaze, ukoliko nisu u pitanju politikanska nametanja”, naveo je Višković.

On je naglasio da ne želi biti premijer koji će trčati za nečijim idejama.

“Ukoliko neko bude nama svakodnevno nametao teme i očekivao da ću za tim ići, odmah ću reći da od toga nema ništa. Ovdje se jasno zna ko je pozicija, ko opozicija, ali ako nečiji stav ima realne osnove onda može biti prihvaćen”, rekao je Višković.

Mandatar je napomenuo da je svjestan da će od političkih partija dobiti imena budućih ministara, ali da u ovom momentu ne može o svima da ima mišljenje o stručnim, moralnim i ljudskim kvalitetima.

“Daćemo im priliku, ali to ne znači da je neko sebi zagarantovao ostanak na funkciji naredne četiri godine. Ostanak će biti vrednovan rezultatima rada i na tome ću insistirati. Ako je određeni resor pripao političkoj partiji, insistiraću, ako budem nezadovoljan, da mijenja svog čovjeka. Mogu dozvoliti ovo jednom ili dva puta, nakog čega ću oduzeti resor toj političkoj partiji i reći da nemaju kvalitetan kadar”, najavio je Višković.

Izrazio je nadu da će raditi na najbolji način na dobrobit svih građana Republike Srpske i ponovio da će Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica biti ukinuto, a Ministarstvo energetike, industrije i rudarstva biti razdvojeno na dva resora, kao i nekih drugih tehničkih pitanja.

“Imamo ozbiljnu namjeru da Vlada što više bude servis naših građana. Sve što budemo radili biće transparentno i da naši dokumenti budu u elektronskoj formi”, zaključio je Višković.

Konsultacije su održane u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske.

Osim sa predstavnicima opozicionih partija, konsultacije je obavio i sa predstavnicima Privredne komore Republike Srpske, Unije udruženja poslodavaca Srpske.

Održače danas sastanak i sa predstavnicima Saveza sindikata Srpske, Konfederacije sindikata Republike Srpske, te Zanatsko-preduzetničke komore Republike Srpske.

Konsultacije će biti nastavljene u ponedjeljak, 26. novembra, sa Udruženjem penzionera Republike Srpske.

Izvor
RTRS
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!