Hronika

Smrt na banjalučkom tranzitu: Potvrđena optužnica protiv Aleksandra Dobrića

Okružni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv Aleksandra Dobrića (27) iz Gradiške, kojom se tereti za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je poginula Smiljana Nikodinović (37) iz Kneževa.

Nesreća se dogodila 12. novembra prošle godine u 1.10 časova na Zapadnom tranzitu u Banjaluci.

U optužnici se navodi da je Dobrić, inače sin bliske rođake predsjednika RS Milorada Dodika, u stanju srednjeg pijanstva sa 1,86 g/kg alkohola u krvi vozio “audi A6”, vlasništvo KK “Igokea”, kojim je udario u Nikodinovićevu, koja je tom prilikom stradala.

Ona je, kako se navodi u optužnici, pješke prelazila s desne na lijevu stranu tranzita i nalazila se u stanju teškog pijanstva sa 2,1 g/kg alkohola u krvi.

U optužnici se navodi da je Dobrić vozio 81 km/h na mjestu gdje je brzina ograničena na 70 km/h, te da uopšte nije obratio pažnju na Nikodinovićevu.

U nju je, bez kočenja, punom brzinom udario u lijevoj saobraćajnoj traci prednjim desnim djelom vozila.

Pri udaru nesrećnu ženu je nabacio na haubu motora i šoferšajbnu, a potom je odbacio 54 metra dalje gdje je pala na kolovoz i na mjestu ostala mrtva usljed odvajanja mozga od produžene moždine.

Dobriću je na teret stavljeno krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja za koje je zakonom zaprijećena kazna od tri do 15 godina zatvora, te kazna zabrane upravljanja motornim vozilom.

(srpskacafe.com)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!