Politika

Dodik: Riješiti pitanja granica i imovinsko-pravnih odnosa sa Hrvatskom

SARAJEVO – Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik primio je danas u Sarajevu akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Hrvatske u BiH Ivana Sabolića, sa kojim je konstatovao da je potrebno naći rješenja za otvorena pitanja između BiH i Hrvatske, posebno po pitanju granica i imovinsko-pravnih odnosa.

Dodik je poželio dobrodošlicu novoimenovanom ambasadoru Hrvatske u BiH i rekao da su bilateralni odnosi dobri, ali da ima prostora za njihovo unapređenje na osnovu međusobnog uvažavanja i na dobrobit građana obje zemlje, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

On je informisao Sabolića o aktuelnim dešavanjima u BiH i problemima u formiranju vlasti, ponovio stav da je članstvo u EU najvažniji spoljnopolitički prioritet i strateški cilj BiH.

Sabolić je rekao da su jedan od spoljnopolitičkih prioriteta za Hrvatsku dobrosusjedski odnosi sa BiH.

On je naglasio da Hrvatska podržava stabilnu BiH, njen teritorijalni integritet i suverenitet, te joj posebno pruža podršku na njenom evropskom putu.

Prema njegovim riječima, Hrvatska se zalaže za puno poštovanje i ostvarivanje ravnopravnosti svih konstitutivnih naroda u BiH, a naročito je zainteresovana za položaj Hrvata.

(SRNA)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!