Banjaluka

Isplaćene sve učeničke stipendije, novi konkurs u septembru

Gradske stipendije za učenike, njih 1.194, ovih dana su u potpunosti isplaćene, čime je okončan ovaj proces za školsku 2017/2018. godinu, potvrđeno je u Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport.

Prema podacima resornog odjeljenja, ovih dana su uplaćene deveta i deseta stipendija, čime je završena isplata za ovu godinu. Istovremeno, ovih dana je isplaćena i sedma stipendija za 318 studenata koje Grad pomaže na ovaj način.

Dragan Banjac, načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport

-Studenti će osmu stipendiju dobiti u septembru, dok će im u u oktobru biti isplaćene dvije. Time će biti završena isplata svih stipendija – rekli su u ovom odjeljenju.

U okviru nastojanja Grada da nagradi nabolje učenike, početkom idućeg mjeseca biće raspisan konkurs za dodjelu učeničkih stipendija za školsku 2018/2019. godinu. Pored toga, konkurs za studente prvog ciklusa na visokoškolskim ustanovama biće raspisan u drugoj polovini oktobra.

Učenici i studenti moći će da konkurišu za jednu od tri vrste stipendija, i to: stipendije za uspjeh u školi odnosno na studiju, stipendije prema socijalnom statusu i stipendije za deficitarna zanimanja.

Za stipendije je planirano da bude izdvojeno 1,6 miliona KM, a visine stipendije ostaće iste.

Učenička stipendija na osnovu uspjeha u školi i prema socijalnom statusu iznosi 80 KM, a za deficitarna zanimanja 160 KM. Visina stipendija za studente prema socijalnom statusu i stipendije za uspjeh na studiju iznosi 130 KM, a za deficitarna zanimanja 250 KM.

Deficitarna zanimanja za narednu školsku/akademsku godinu su za učenike srednjih škola: varilac, kamenorezac i tehničar modelar obuće, te za studente: diplomirani profesor matematike i informatike, diplomirani profesor fizike i diplomirani inženjer elektrotehnike.

Izvor
Gradska uprava
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!