Politika

Čubrilović: DEMOS će se zalagati za razvoj društva po mjeri naroda (VIDEO)

Osnova Demokratskog saveza /Demos/ biće angažovanje na razvoju realnog sektora i društva koje će biti po mjeri naroda, rekao je glavni inicijator za osnivanje te političke partije Nedeljko Čubrilović.

– Demos je stranka centra, desno orijentisana, nacionalno osviješćena, te će se tako i ponašati – istakao je Čubrilović i podsjetio da će osnivačka skupština te političke partije biti održana 22. decembra.

Čubrilović je pojasnio da je njihovo osnovno članstvo ono koje je bilo i u DNS-u i da to potvrđuju članovi Glavnog odbora, opštinski odbori i odbornici te stranke koji su im se priključili, ali da računaju i na rast podrške.

– Kada bi sutra bili izbori, Demos bi osvojio pet mandata narodnih poslanika, a lokalni izbori koji su za godinu i po dana pokazaće snagu naše stranke. Za sada imamo zadovoljavajuće interesovanje, iz svih devet izbornih jedinica imamo predstavnike, a iz većine gradova cijele gradske odbore – rekao je Čubrilović za RTRS.

On je pojasnio da je u vrijeme kampanje pred oktobarske opšte izbore i nakon izbora došlo do neslaganja unutar DNS-a, čiji je bio zamjenik predsjednika, a kulminirala su isključenjem četiri poslanika iz stranke.

– Nismo to mogli prepustiti slučaju, morali smo nešto uraditi, dobili smo neočekivano veliku podršku u članstvu DNS-a i odlučili se da osnujemo novu stranku – naglasio je Čubrilović.

On je dodao da su se unutar DNS-a pojavili problemi o kojima ne bi govorio i da ne bi nikoga posebno imenovao kao odgovornog za njih.

– Razlog nije u pojedincu, neslaganja su počela mnogo ranije, jer su odlučujuću riječ počeli voditi i oni koji nisu članovi stranke. Sa liderom DNS-a Markom Pavićem i dalje imam korektne odnose. Problem je što su u DNS-u preovladali novac i menadžeri – kaže Čubrilović.

On je pojasnio da ih je na osnivanje nove partije, a ne pristupanje SNSD-u ili nekoj drugoj, podstakla i podrška sa terena bivših članova DNS-a.

– Želimo da osnova naše partije bude ona koju je DNS ranije imao jer je to opcija koja je u politici bila primjer kada je riječ o čestitosti i poštenom odnosu, a što se izgubilo u posljednjih godinu dana – zaključio je Čubrilović.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!