Politika

Špirić: Vlasti na nivou BiH više stalo do evropskih para nego do migranata

BANJALUKA – Potpredsjednikm SNSD-a Nikola Špirić izjavio je danas Srni da vlast na nivou BiH u tehničkom mandatu nikada nije imala jasan odnos prema migrantskoj krizi i da joj je više stalo do evropskih para nego do migranata.

Špirić je ocijenio da vlast na nivou BiH u tehničkom mandatu nije u stanju da odgovori na ključne izazove, a pogotovo na migranstsku krizu, što je pokazala i posljednja posjeta Briselu delegacije iz BiH.

Loading...

“Svaki izazov, a pogotovo migrantska kriza je nadrastao vlast na nivou BiH. Ono što je najgore jeste da oni govore da Evropska unija /EU/ nema odgovora na migranstsku krizu kada je riječ o BiH. Istina je da EU čeka odgovore iz BiH, ali vlastima u tehničkom mandatu, koje nikada koje nikada nisu imale jasan odnos prema tom problemu, više je stalo do evropskih para nego do migranata”, naglasio je Špirić.

Prema njegovim riječima, najveći problem je u tome što će BiH biti određena kao regionalni stacionar za migrante.

“To nije dobro ni za BiH, ni za te nesrećne ljude koji će se tu naći“, istakao je Špirić.

On je dodao da je vlast na nivou BiH pokazala punu nespremnost, što tjera lokalne zajednice, kao što su one iz Unsko-sanskog kantona, da se direktno obraćaju Briselu i EU, a ne institucijama na nivou BiH.

“Izgleda da se nemaju kome ni obratiti u Sarajevu. Čudi me da predstavnici EU razgovaraju sa predstavnicima vlasti na nivou u tehničkom mandatu kada ni u punom kapacitetu nisu uspjeli da riješe nijedan problem”, rekao je Špirić.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!