Društvo

RTRS: Reagovanja na izjavu Branislava Borenovića (VIDEO)

Republičke institucije ne kriju nijednu informaciju u vezi sa stradanjem Davida Dragičevića, a Republika Srpska je učinila sve, u skladu sa svojim kapacitetima, da se dođe do istine, rekao je predsjednik Republike Milorad Dodik, odgovarajući na pitanje novinara – ko je ubio Davida Dragičevića.

To pitanje, kaže, treba postaviti tužiocu, a ne instituciji predsjednika. Dodik je istakao da su republičke institucije spremne da raspišu i novčanu nagradu, za one koji o stradanju Davida Dragičevića dostave relevantne informacije.

Odgovor na pitanje ,”ko je ubio Davida Dragičevića?” treba tražiti od tužioca, a ne od predsjednika Republike, Vlade, pa ni policije, iako je uključena u ovaj predmet, rekao je predsjednik Milorad Dodik. Iako mnogi pokušavaju da povežu to na taj način, Republika Srpska je učinila sve u skladu sa svojim kapacitetima, rekao je Dodik podsjećajući i na održanu sjednicu Narodne skupštine. Najavio je i nagradu za one koji dostave informaciju o stradanju Davida Dragičevića, ako će to pomoći rješavanju slučaja.

“Nismo još donijeli tu odluku, ali smo spremni da se da i 500 hiljada maraka za svaku relevantnu informaciju, jer mi nemamo šta da krijemo. Ali ako vi smatrate da to treba, mi smo spremni da to i uradimo”, naglasio je Dodik.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović, gostujući na jednoj od regionalnih televizija, izjavio je da od slučaja Dragičević zavisi sudbina Republike Srpske, te da će novi ministar moći to da riješi.

Povezani članak>> Borenović: Ubistvo Dragičevića se prikriva, bruka i sramota

Staša Košarac

Ova izjava izazvala je brojne reakcije. SNSD-ov Staša Košarac smatra da ,”Savez za poraze”, kako ih naziva, nastavlja sa političkom zloupotrebom slučaja Dragičević.

“Izjave Branislava Borenovića potvrđuje da postoji plan da se neposredno, uoči izbora, ovaj slučaj iskoristi za izazivanje haosa i nemira, kao i napada na instituicije Republike Srpske. Oni znaju da gube izbore i da u stvaranju haosa vide jedinu šansu da opstanu na političkoj sceni”, dodao je Košarac.

Duško Vukotić

Poslije onakve Borenovićeve izjave, niko više nema razloga da sumnja da su događaji na Trgu Krajine u Banjaluci očigledan politički projekat, poručuju iz Udruženja “Veterani Republike Srpske”.

“Poslije ovakve izjave gospodina Borenovića Republika Srpska, kao ozbiljan institucionalni entitet, ne smije više da se bruka i mora naći odgovor na ove događaje. Nijedan pojedinac ne može biti važniji od Republike, jer od nje nije bio važniji nijedan poginuli borac Vojske Republike Srpske”, izjavio je predsjednik ovog udruženja Duško Vukotić.

Milan Mandić

Odgovor na Borenovićevu izjavu stigao je i od Milana Mandića, predsjednika Udruženja porodica nestalih lica Sarajevsko-romanijske regije.

“Što se ne zapita Borenović od čega zavisi postojanje takozvane BiH koja je nastala na genocidu nad mojim narodom i mojom porodicom. BiH, u kojoj Borenović učestvuje u vlasti sa svojom partijom, jeste genocidna tvorevina koju treba što prije ukinuti, te odvojiti Republiku Srpsku da budemo konačno svoji na svome i da građani Srpske slobodno žive”, rekao je Mandić.

Mihajlo Parađina

Da je slučaj Dragičević odavno poprimio političke konotacije, te da ga pojedinci zloupotrebljavaju praveći kratkoročni politički profit, smatra i predsjednik Boračke organizacije opštine Pale Mihajlo Parađina.

“Narod treba da prepozna kada je dosta političkog hipnotisanja i niko, bez obzira na funkciju koju obavlja, ne smije biti iznad Republike Srpske i naroda”, zaključio je Parađina.

Izvor
RTRS
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!