Svijet

Ispričala Trampu da su joj braća ubijena, a on je pitao gdje su

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp poznat je kao kralj gafova, ali njegov nastup u razgovoru sa ovogodišnjom dobitnicom Nobelove nagrade Nadijom Murad koja je porijeklom iz naroda Jazida, koju su silovali i kao roblje držali pripadnici Islamske države, prije nego što je uspjela da pobjegne je glavna tema američkih medija.

Naime, tokom jednog prijema u Bijeloj kući veće delegacije priliku da se obrati Trampu dobila je i Nadija, koja je skoro plačućim glasom molima Trampa, koji je sjedio za stolom, da učini nešto da iračka i kurdska vlast koje se međusobno sukobljavaju prestanu rat i omoguće Jazidima da se vrate svojim kućama.

Loading...

Dok je Nadija govorila ispričala je da je njena porodica bila direktna žrtva Islamske države kao i da su džihadisti ubili njenu mamu i šestoricu braće.

Tramp je u jednom trenutku upitao Nadiju, gdje su oni. Nadija je ponovila da su ubijeni i da se nalaze u masovnoj grobnici u mjestu Sinđar, na šta je Tramp hladnokrvno odgovorio da zna gdje je to.

Ona je takođe navela podatak da 95.000 Jazida sad trenutno živi u Njemačkoj. Tramp je u jednom trenutku prekinuo Nadiju i rekao da je zadivljujuće to što je dobila Nobelovu nagradu, pa ga je interesovalo zašto je baš ona dobila.

Nadija je odgovorila zbog njene borbe da se čuje glas žena iz naroda Jazida koje su silovane i ubijane i koje i dalje žive kao roblje u rukama džihadista, prenosi Telegraf.

Ona je dodala da je većina žena, pa i ona sama prvi put napustila Irak. U tom trenutku Tramp je cinično upitao: ”Znači, pobjegli ste?”. Nadija je dogovorila: ”Da, jesmo”.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!