Društvo

Ekološki inspektor u Kotor Varošu ignoriše zabranu inspekcije

Ekološki inspektor iz Kotor Varoša Petko Čupić bez građevinske dozvole i saglasnosti pregrađuje zajedničko potkrovlje zgrade, uprkos zabrani inspekcije

Inicijativu Čupića da u potkrovlju zgrade u kotorvaroškoj ulici Jovana Raškovića broj dva izgradi prostoriju za vlastite potrebe, a da zauzvrat o svom trošku zamijeni cijeli dotrajali krov zgrade stanari su usmeno podržali. Međutim, uslov je bio da na lice mjesta izađe stručnjak koji će procijeniti da li temelj zgrade koja je izgrađena 1948. može izdržati nadogradnju i da Čupić obezbijedi građevinsku dozvolu, što, kako “Glas Srpske” saznaje, on nije uradio.

Nakon vanrednog inspekcijskog pregleda opštinski urbanističko-građevinski inspektor je u novembru prošle godine naložio Čupiću da ukloni limenu pregradu koju je postavio u potkrovlju, uz obrazloženje da je blagovremeno upozoren da prije radova mora obezbijediti građevinsku dozvolu. Da pregrada mora biti uklonjena, potvrdilo je tada i Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS, nakon što je razmotrilo žalbu Čupića na rješenje inspekcije. Međutim, ekološki inspektor se oglušio o rješenja svojih radnih kolega i ministarstva i nastavio da uzurpira potkrovlje zgrade, na koje imaju pravo svi stanari.

Loading...

Vanrednom kontrolom nadležne opštinske inspekcije u septembru ove godine utvrđeno je da Čupić rekonstruiše krov i nadograđuje bez građevinske dozvole.

Predsjednik Zajednice etažnih vlasnika u spornoj zgradi Sanimir Božićević ističe da je Čupić tražio da se krov popravi jer prokišnjava, ali većina stanara nije mogla da izdvoji novac za to.

Dodaje da stanari nikada nisu zvanično sa Čupićem potpisali nikakve ugovore kod notara, na osnovu kojih bi on mogao da gradi potkrovlje.

Ankica Verić, koja sa suprugom i šestoro djece stanuje u prizemlju, kaže da već godinu nemaju pristup potkrovlju zgrade, koje je zajednički prostor svih stanara.

Izvor
Glas Srpske
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!