Politika

Vjerovatno će se u Predsjedništvu BiH pokušati naći način da se izvrgne odluka NS RS

Vjerovatno će se u Predsjedništvu BiH pokušati naći neki način da se izvrgne odluka Narodne skupštine Republike Srpske o zaštiti vitalnog entitetskog interesa u vezi izgradnje Pelješkog mosta, ali sam spreman da svaki put to pitanje vratim na Parlament, poručuje za ATV srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik. 

“Oni će pokušati da kreiraju vjerovatno neka zaobilazna rješenja, ali ja nisam protiv toga da se i to pitanje riješi, nisam protiv toga da se Pelješki most stavi na razgovor nas i Hrvatske, ali isto tako da se cjelovito rješava pitanje odnosa sa Hrvatskom i da granica koja ide na Uni i sva druga pitanja, Trgovske gore i liberalizacije, u onome što je kapacitet Hrvatske koja je u Evropskoj uniji, na granici mi imamo EU. Dakle, nisam protiv toga, ali da bude dio napora koji će ići za dogovorom, a ne za pravljenjem novih sporova koji će trajati desetak i više godina”, kaže Dodik za ATV.

Loading...

On ističe da je mjesto konačne odluke o svim međunarodnim pitanjima što se tiče Predsjedništva – Parlament Republike Srpske i da on želi da afirmiše njegovu ulogu. 

Ukoliko, poručuje Dodik, ponovo bude preglasan, a Šefik Džaferović i Željko Komšić ponovo kreiraju određene zaključke vezano za Pelješki most, opet će pokrenuti vitalni interes. 

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!