Politika

Još ništa od sastanka PDP-a i SNSD-a

Za sada nema uslova da se održi sastanak rukovodstva PDP-a i SNSD-a, poručuju iz te opozicione stranke. 

Lider partije, Branislav Borenović, pojašnjava da će, pogotovo sada, nakon posljednjih prepucavanja u Narodnoj skupštini između PDP-ovih poslanika i lidera SNSD-a, biti teško dogovoriti susret kome njegova partija treba da bude domaćin. Inicijativu su uputili a mjesecima se pokušava dogovoriti drugi sastanak za koji, do sada, nije bilo moguće utvrditi termin. 

Loading...

Dok iz SNSD-a danas stiže poruka da ni oni nisu uvjereni da će sastanak prije jeseni, u PDP-u kažu da, kada god se sretnu, teme, što se njih tiče, ostaju iste. 

“Mi smo uputili taj dopis, u kojem smo delegirali dogovorene tri teme, sa prvog sastanka, izmjene, izbornog zakona, parlamentarni nadzor nad RTRS i Srnom, i donošenje zakona o političkim partijama da se uozbilji rad političkih stranaka”, kaže lider PDP-a, Branislav Borenović.

Da se mora nastaviti sa međustranačkim konsultacijama poručuju i iz SNSD-a. Željka Cvijanović kaže da dnevnopolitčka pitanja ne zahtjevaju stranačke razgovore ali o strateškim temama razgovora mora biti.

“Kao što znate prvi ti neki sastanci desili su se u kancelarijama, SNSD-a zato nema razloga da SNSD nešto ne želi, dakle, biće tu komunikacije, ima mnogo tema, za Republiku uvijek ima mnogo tema kada je potrebno da sjede i pozicija i opozicija, i dogovaraju se”, kaže Željka Cvijanović potpredsjednik SNSD-a.

Posljednji sastanak ove dvije partije održan je u martu. Glavna tema tada bila je zajednički nastup u vlasti na nivou BiH kada su, osim sa PDP-om, SNSD-ovci održali i odvojene sastanke sa rukovodstvom SDS-a. Dvije opozicione stranke tada su odbile ponudu. I jedni i drugi su, međutim, rekli da će razgovori o drugim temama biti nastavljeni.

Izvor

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!