Politika

Zvornički SDS traži ostavku rukovodstva stranke i saradnju sa SNSD-om

Zvornički Gradski odbor SDS-a pozvao je predsjednika stranke Vukotu Govedaricu, generalnog sekretara Igora Ostojića i kompletno stranačko Predsjedništvo da podnesu ostavke radi loših izbornih rezultata

Predsjednik Gradskog odbora SDS-a u Zvorniku Dragomir Vasić rekao je da je donesen zaključak kojim se Glavnom odboru SDS-a predlaže da na narednoj sjednici formira komisiju za sprovođenje unutarstranačkih izbora, a za njenog predsjednika imenuje Milana Milićevića iz Teslića.

On je rekao da je Gradski odbor SDS-a Zvornik predlaže Glavnom odboru SDS-a da uvaži žalbu Kostadina Vasića na Govedaričinu ishitrenu odluku o isključenju iz stranke i da ona bude poništena.

“Gradski odbor SDS-a u Zvorniku ovlašćije i obavezuje svoje članove da na idućoj sjednici Glavnog odbora SDS-a glasaju za razgovore o formiranju vlasti na svim nivoima sa SNSD-om i svim srpskim političkim partijama koje budu na toj liniji radi zaustavljanja daljih podjela unutar srpskog naroda koje su sad već preduboke, a posebno radi zaštite interesa Republike Srpske na nivou BiH, odnosno na nivou zajedničkih institucija”, rekao je Vasić novinarima u pauzi sjednice.

Vasić je naglasio da Gradski odbor SDS-a Zvornik osuđuje organizovano dovođenje ljudi na prošlu sjednicu Glavnog odbora SDS-a u Banjaluci, koji nisu čak ni članovi stranke, i sramno vrijeđanje istaknutih funkcionera SDS-a, što je protivno Statutu stranke i ozbiljno narušava ugled stranke, te da za to treba neko da snosi odgovornost, a to su organizatori sjednice.

On je rekao da je Glavni odbor SDS-a Zvornik večeras analizirao rezultate opštih izbora u BiH i vrlo teško političko stanje unutar SDS-a.

Izvor
Nezavisne novine
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!