Politika

Cvijanovićka za Pink: Protesti organizovani planski s ciljem destabilizacije Srpske

Predsjednik Vlade Republike Srpske, Željka Cvijanović, rekla je da su protesti u Srpskoj organizovani planski s ciljem destabilizacije Republike i njene vlasti.

“Javnosti se pokušava predstaviti da je riječ o spontanim protestima, a onda se kao slučajno tu nađu odbornici i poslanici iz opozicionih političkih partija. Mi nismo naivni, te stvari su orkestrirane i veoma planski se rade, pokušava se na svaki način destabilizovati Republika i vlast”, istakla je Cvijanovićeva.

Ona je podsjetila da je u proteklom periodu bilo situacija i kada se atakovalo na Narodnu skupštinu Republike Srpske, kada su opozicione partije htjele da blokraju institucije, koristili zviždaljke u skupštinskoj sali, nisu dozvoljavali da se radi u želji da isprovociraju problem.

“Mi smo znali koliko je važno da se radi i da nijedna institucija ne smije da zastane. Pravili su i miting protiv vlasti, mi smo napravili kontramiting – promocije Srpske, na kojem je bilo mnogo više ljudi nego na onom sa opozicijom”, navela je Cvijanovićeva za beogradsku Televiziju “Pink 3”.

Ona je dodala da je opozicija samo produkovala priču protiv institucija Republike Srpske, te da nisu razumijeli da se za svoju republiku bori i braneći datum njenog rođenja na obilježavanju Dana Republike.

“Oni nisu ni došli na obilježavanje tog značajnog datuma, a i kako će doći ako iza leđa rade Republici to što rade. Mi smo imali tešku muku i da odbranimo pravo na referendum. Predsjednik /Republike Milorad/ Dodik i ja, između ostalih, davali smo zbog toga izjave pred Tužilaštvom BiH. Htjeli su da nas ganjaju kao kriminalce zato što želimo da obilježavamo Dan Republike”, podsjetila je predsjednik Vlade Srpske.

Ona je naglasila da se iz tog obezvrjeđivanja Srpske, koje dolazi od opozicije, rađa sve više ljubavi prema Republici, te da je vlast u Srpskoj pored ustavnog patriotizma, pokazala i ekonomski patriotizam, ostvarujući dobre rezultate i boreći se sa teškim problemima, nedozvoljavajući bilo kome da obezvrijedi Republiku Srpsku.

Vojska Velike Britanije

Na pitanje da prokomentariše informaciju da će Velika Britanija poslati 40 pripadnika vojske koji će se pridružiti Misiji EU i NATO-a u BiH kako bi “spriječili rusko miješanje u oktobarske izbore”, Cvijanovićeva je rekla da je u BiH prisutno mnogo njih u funkciji da se spriječe određeni izborni rezultati jer znaju kako stvari stoje i po anketama i po opredjeljenje građana.

“Uticaj međunarodne zajednice u BiH je u toj mjeri da je došlo do potpune kontaminacije i politički i mentalno. Navodni uticaj Rusije nazivaju malignim, a kao svaki drugi je dobroćudan, dobronamjeran. To je nevjerovatno”, ocijenila je Cvijanovićeva.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!