Hronika

UIO: Oduzeta roba u vrijednosti od 152 000 KM

Pripadnici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH su prilikom pretresa na Palama oduzeli automatsku pušku, cigarete i sitno rezani duvan bez akciznih markica i rakiju, a ukupna vrijednost oduzete robe procjenjuje se na 152 000 KM.

Postupajući po naredbi Suda BiH, službenici Regionalnog centra UIO u Sarajevu su, uz asistenciju pripadnika Policijske stanice Pale, izvršili pretres na dva lokaliteta zbog sumnje u nelegalnu trgovinu akciznih proizvoda.

  • Pretresom stambenih jedinica i pratećih objekata pronađeno je 19 870 kutija cigareta i 474,2 kilograma rezanog duvana bez akciznih markica, kao i 120 litara domaće rakije, te automatska puška `AK-47` sa 165 metaka – saopšteno je iz UIO.

Pronađena roba je privremeno oduzeta, a protiv počinilaca će Tužilaštvu BiH biti podneseni izvještaji o počinjenom krivičnom djelu.

Iz UIO pozivaju građane i poreske obveznike da na otvorenu telefonsku liniju 080 02 06 07, gdje su pozivi besplatni i anonomni, prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, kao i eventualne neprijatnosti sa carinskim službenicima ili poreskim inspektorima UIO.

 

(srna)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!