Društvo

Savčić: Tačni navodi Luisa Mekenzija o Srebrenici

BANJALUKA – Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/ Milomir Savčić izjavio je Srni da je bivši komandant Unprofora u BiH Luis Mekenzi u pravu kada kaže da u Srebernici nije počinjen genocid, jer su u julu 1995. godine iz ove enklave evakuisani civili.

Loading...

“Izjavi Mekenzija o događajima u Srebrenici mora biti posvećena posebna pažnja. To bi trebalo da urade i oni koji su u nekim fazama rata bili žrtve, odnosno da pokažu želju za objektivnim razgovorom o svakom problemu, događaju i zločinu na ovim prostorima”, rekao je Savčić.

On je istakao da bi otvorena rasprava o svemu mogla voditi ka donošenju objektivnog suda o događajima u Srebrenici.

“Mekenzi je u pravu kada priča o Srebrenici, barem sa stanovišta vojnika. Dužnost vojnika je da iz zone borbenih dejstava evakuiše civile, što je u Srebrenici i urađeno. Nažalost, na ovom prostoru konstanto želimo da uveličavamo događaje”, dodao je Savčić.

Bivši komandant Unprofora u BiH Luis Mekenzi izjavio je da 1995. godine u Srebrenici nije počinjen genocid već ratni zločin, a da su prethodno zločin nad Srbima u srebreničkim selima počinile jedinice Nasera Orića, čije oslobađanje u Hagu smatra sramotnim.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!